SM-kisat Sibbe Disc Golfissa – mitäs meidän pitäis vielä tehdä?

Heinäkuu lähenee puolta väliä vaikka helteitä ei ookaan ja elokuun alussa radan pitäisi olla priimakunnossa, jotta Suomen parhaat frisbeegolfaajat pääsee mittelemää lajin Suomen mestaruuksista olosuhteissa, joita ei oo ennen nähty. Toivottavasti tää ei nyt ollut kunnon naissaus ja vettä tulee kuin sieltä kuuluisan Esterin p****** tulevat viikot. 

Sibbe Disc Golfin frisbeegolfrata on kokenu tänä vuonna isoja muutoksia. Huolimatta tai johtuen kevään tilanteesta, ollaan saatu lyötyä työpaukkuja vielä aiottua enemmä radan ylläpittoon. Rataporukan, eli Marikan, Juhan ja mun eli Terhin, silmissä kuitenkin siintää visio siitä, miltä fribarata lopulta näyttää, kun kaikki väylät ja väylän vieret on saatu siistittyä parempaan kuntoon kuin mummon kukkapenkki. Vielä me ollaan siinä tilanteessa, että OB-keppien vieret ei rehota kuin säärikarvat pitkien kalsareiden alla.

Täällä on vähän märkää, hallitusti tietenkin…

 

Radan ärsyttävimpiä haasteita on sateiden jälkeinen märkyys. Savimaa ei läpäise vettä kovinkaan hyvin, vähän niinku betonia olis valettu väylille, ja vesi on paikoitellen jääny “kellumaan”. Aiempina vuosina Vantaanjoen kaljakellunnan siirtäminen nykyiselle kolmosväylälle ei ei olis ollut mahdotonta. 

Tänä keväänä pahimmille väylille on kaivettu jo ojia, jotka salaojitetaan sitten kun joku ehtii – no ei vaan ensi vuodeksi on kova tavoite. Märimmät paikat on spotattu ja kappas maasta on löytynyt muun muassa lähteitä, joista Juha on keksinyt tehdä väylille lampia kaunistuttamaan (vai kauhistuttamaan) pelaajia. 

Syksyllä ja ens keväänä on myös tarkoituksena rikkoo maan pintaa kultivaattorilla maajussien tavoin sekä kylvää väylille apilaa (ei apinaa – sitä on jo), joka ilmastoi maaperää ja siten vesi toivon mukaan imeytyy maahan vähä tehokkaammin. Toivottavasti se nyt sitten auttais, sillä kupolin rakentaminen koko frisbeegolfradan päälle on vielä hitusen yli budjetin. 

 

SM-kisatalkoot pyörähtivät käyntiin heinäkuussa


Paljon on siis vielä hommaa radalla edessä, mutta se mitä me voidaan frisbeegolfin SM-kisoja varten tehdä onkin toinen juttu. Pienillä fiilauksilla ja vaikeutuksilla saadaan kilpailijoille haastava fribarata, joka ei taatusti jätä ketään kylmäksi. 

SM-kilpailuissa pelattava leiska on jo julkaistu ja joku radalle tuleva voi ihmetellä, että eihän näitä väyliä oo vielä sellaisenaan ees olemassa. Aivan oikein hyvät ystävät! Tässähän on vielä monta viikkoa aikaa. Tällä frisbeegolfradalla on nähty yli satametristen väylien rakentuminen umpimetsään yhessä päivässä, joten näihin hommiin on vielä rutkasti aikaa ja toivottavasti me saadaan Marikan kanssa hyvää seuraa talkoilemaan. 

Ensimmäisissä SM-kisatalkoissa heinäkuun alussa pistettiin risua heilumaan Ramirent 5 -väylän uuden kisoissa pelattavan koripaikan luona sekä putsattiin Monsterilla olleen vapautusalueen “pikkupuut”. Ja juu ihan käsisahalla kun kukaan ei halunnut käyttää moottorisahaa. Selvis tosin jälkeenpäin, että moottorisahassa olis ollu niin tylsä ketju, että pureskellenkin olis puut katkennu helpommin kuin sillä. 

Viikonlopun puhteina me pikkumimmin kanssa uudella Can-Am mönkkärillä kuskattiin haketta oksasaksivastaava Salmen raivaamalle siirtymälle, jotta saadaan hyvä polku valmiiksi. Syksyn aikana on tarkoitus viedä lisää haketta myös muille fribaradan märimmille siirtymille nyt kun on hyvä menopeli alla. Ihan ei saatu kaksin projektia valmiiksi muuta onneksi Jäbä ja Eetu meitä myös hakkeen siirtämisessä auttoivat. 


Pitäs jatkaa tätä väylää vielä 70 m tohon suuntaan

Toiset talkoot SM-kilpailuja varten houkuttelivat paikalle enemmän väkeä ja saatiin väylän 12 korinpaikan pidennys kuosiin. Nyt on kyseessä todellinen par 4 väylä, johon ei kyllä Heinäsen Joonakaan ota eaglea (haaste on heitetty). Ei siinä kauan nokka tuhissu, kun oli hyvä määrä porukkaa ja saatiin risut nippuun. 

Meidän kesätyöntekijä Eero pääsee vielä siimurin kanssa heilumaan ja viimeistelemään mustikanvarvut pois. Sielu itkee kun niin paljon mustikkaa menee hävöksiin, vaikka Tiin (pikkumimmi) kanssa yritettiin kyllä parhaamme mukaan tankata antioksidantteja talkoilun ohella.  

Lauantaina kisatalkoissa rakennettiin väliaikainen tiipaikka SM -kisaväylälle #15. Nyt on vähän pidempi ja haastavampi väylä fribahuipuille. Vielä muutaman tiipaikat odottavat valmistumistaan ja OB-keppiviidakko valmistumistaan.

 

Kisaviikko käyntiin yleisölle avoimella Flex Start -kisalla

SM-kisaviikko starttaa jo sunnuntaina 2.8. jolloin radalla pelataan yleisölle avoin Flex Start -kisa eli lähdöt ovat väliaikalähdöin päivän aikana. Maanantaista alkaen rata on SM-kisakilpailijoiden treenikäytössä ja tositoimiin friban mestaruusmittelöissä päästään jo torstaina. 

Tämä tietää radalla kiireistä heinäkuun viimeistä viikkoa eli vipinää saa kinttuun laittaa ja erityisesti lauantaina viimeistely hommat vaativat ahkeraa talkooporukkaa. Viimeiset siimaukset hoidetaan kuntoon ennen SM-kisaviikkoa kesätyöntekijöiden toimesta, vinkvink Eero, mutta lauantaina korien vaihtamiset ja ylimääräisten poistaminen sekä OB-keppien asentamiset pitävät porukan kiireisenä. Saadaan taas Hartikaisen Eetulle harmaita hiuksia kun ei mene korinjalat kallioilla putkien kanssa yksiin.

Tervetuloa talkoilemaan ja rakentamaan Suomen parhaat kisat Suomen parhaille pelaajille Sibbe Disc Golfiin. Kiitokset talkoolaisille jo tässä vaiheessa radan viimeistelyavusta!