Suomen ensimmäinen täysipäiväinen frisbeegolfradan ratamestari

Sibbe Disc Golf päätti jo kesällä 2020 palkata seuraavaksi kaudeksi kokopäiväisen ratamestarin, jotta saisimme panostettua vielä enemmän radan ylläpitoon eli nurtsit olisivat millissä ja rata muutenkin miellyttäisi silmää. Panostus täysipäiväiseen ratamestariin on merkittävä, jopa maksulliselle frisbeegolfradalle. Kesällä 2020 pelaajamäärä kasvoi huomattavasti ja radan ylläpitäminen omin voimin, silloin kuin ehditään, ei enää osoittautunut toimivaksi ratkaisuksi. Uuden ratamestarin haku avattiin joulukuussa ja jo tammikuussa meillä oli tiedossa, että ratamestari on löytynyt. Sibbe Disc Golfin ratamestarina maaliskuun puolessa välissä aloitti loviisalainen Santtu Reinikainen.

 

Mikä on taustasi frisbeegolfin parissa?

 

Vuosi taisi olla 2011, kun hyvä ystäväni oli hankkinut muutaman frisbeegolfkiekon ja kysyi, että kiinnostaisiko lähteä kokeilemaan lajia?  Seuraavana kesänä hankin Discmanian aloituspakkauksen ja urheilukaupan myyjän suositteleman Innovan Star Leopardin. Tästä lajin harrastus lähti käyntiin. Saimme nopeasti ystäväni kanssa houkuteltua lajin pariin yhteisiä ystäviämme ja aloimme kiertää Meikun rataa ahkerasti. Lajin harrastaminen kehittyi ja kiinnostus kasvoi. Pikkuhiljaa kuvioihin tuli frisbeegolfseuraan liittyminen ja satunnaiset osallistumiset viikkokisoihin ja muihin seuratason kilpailuihin. Vuonna 2018 hankin kilpailulisenssin ja osallistuin ensimmäiseen viralliseen PDGA-sanktioituun kilpailuun, joka oli Tyyni. Kilpailen MA40- ja MA3- luokissa. Kilpaileminen on minulle enemmän hauskanpitoa ja itseni haastamista, kuin vakavamielistä urheilua. 

Miksi päätit hakea ratamestariksi?

 

Kiinnostuin ratamestarin paikasta, koska olen aina halunnut tehdä töitä rakastamani lajin parissa. Tykkään suunnitella fribeegolfratoja ja olen järjestänyt pienimuotoisia seuratason kilpailuja pop-up -radoilla. Koulutukseltani olen puutarhuri, joten ratamestarin työ sopii minulle ihan ammattini puolesta.

Miten ensimmäiset viikot ovat menneet?

Ensimmäiset viikot ratamestarina on mennyt pitkälti suunnittelun merkeissä. Varsinaisia ratatöitä ei ihan heti päästy aloittamaan johtuen lumen määrästä, mutta lumet ovat onneksi sulaneet vauhdilla. Uusia väyliä on päästy raivaamaan ja JP Kantojyrsin on käynyt poistamassa kantoja raivatuilta väyliltä. Risut on haketettu suoraan väylille, jotta väylän pohja säilyisi hyvänä. Muutama tiipaikka on siirretty uudelle paikalle ja pari muuta pienempää ratamuutosta on tehty. 

Mitä seuraavaksi on ohjelmassa radalla?

 Ratamuutosten vuoksi radan opasteita uusitaan ja heittopaikat merkitään uusilla opasteilla, jotta kävijöiden on helpompi kulkea radalla ja löytää heittopaikoille. Toivottavasti rata saadaan pian auki. Kyselyjä on tullut jo paljon ja pelaajat odottavat innokkaina radalle pääsyä. 

Milloin rata aukeaa ja pääsee pelaamaan?

Radalla on yhä paikoin lunta. Odottelemme lumien sulamista ja radan pitää hieman kuivahtaa ennen avaamista. Rata pyritään tietenkin avaamaan heti, kun se on mahdollista eikä vaaranna radan kuntoa liiaksi. Savipohjaisella maalla nurmi menee helposti huonoon kuntoon ja mutavelliksi, jos maa on liian märkää. Radalle tullaan varmasti aluksi merkitsemään märimpiä paikkoja etenkin nurmialueilla vapautusalueiksi, jotta nurmi ei kulu liiaksi.

 

Tervetuloa pelaamaan heti kun saamme radan auki. Mikäli pelikierroksia kertyy kesän aikana useampi kannattaa napata bägiin roikkumaan kausikortti NBDG verkkokaupasta. Mikäli haluat maksaa kausikortin liikuntaeduilla niin katso ohjeet täältä.